window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-44315588-1'); NauSYS iFrame test
Meezeilen in Flottielje2023-01-08T13:03:18+01:00

Meezeilen (in een flottielje)

Meezeilen in Kroatie betekent dat je als gezin, als vrienden groep of individueel aan boord gaat op een comfortabel zeiljacht waarop een vaste schipper aanwezig is.  Hierdoor kan je deze zeilvakantie zo actief maken als je zelf wilt. Heerlijk zonnen op het voordek óf neem het roer over van de ervaren schipper en zeil mee langs prachtige eilanden op azuurblauw water.

 • Ideaal als je geen of te weinig zeilervaring hebt

 • Ideaal als je “alleen” of met 2 reist !

 • Gezin-Meezeilen in het hoogseizoen

 • Prijs is maximaal 850,- euro pp/week

Meezeilen, hoe werkt dat precies ?

Een mee-zeilvakantie boek je als 1-weekse of 2-weekse vakantie. Tijdens deze zeiltochten wisselen we mooie ankerbaaien af met gezellige dorpjes. Overdag zit je lekker op het water en maken we een tussenstop om lekker te zwemmen/snorkelen en voor een lunch. Aan het einde van iedere dag meren we af aan een kade en zoeken we de gezelligheid van oude dorpen en terrasjes op.

Geen zeilervaring nodig :

Om deel te nemen aan deze zeilvakantie heb je geen zeilervaring nodig. Wil je tijdens de vakantie wat leren van het reilen en zeilen aan boord van een modern zeiljacht? Geen probleem want de schipper geeft graag het roer aan jou over en brengt je de basis van het zeilen bij.

Indeling zeiljacht :

Meezeilen kan aan boord van een 4 cabine zeiljacht. Er worden 3 hutten verdeeld, betekend dat er 6 deelnemers per zeiljacht zijn. Ook is het mogelijk om het gehele zeiljacht te huren, bijvoorbeeld als gezin. Boek je alleen, dan gaat het op indeling. Boek je met 2 personen, dan huur je automatisch een privé hut.

Geen zorgen tijdens deze Zeilvakantie

Geen droom, maar werkelijkheid! Zeilen is daarom ook voor iedereen nu toegankelijk. Veilig, Zorgeloos en Betaalbaar, en het is Vakantie !

Bij het maken van de routes is er al rekening gehouden met de dag-afstanden. Zo blijft er voldoende tijd over om lekker te zwemmen en te snorkelen halverwege de dag.

Tijdens de vakantie periodes bestaat 80% van onze deelnemende jachten uit gezinnen. Zo is er een leuke mix van verschillende leeftijden voor het maken van vele vriendjes en vriendinnetjes.

Meezeil-vakantie vertrekdata 2023

In het hoogseizoen zeilen we in een flottieljegroep.
Meezeilen kan wekelijks vanaf zaterdag vanaf  15 juli 2023 tot 26 augustus 2023
Vertrek is zondag vanuit de haven van Sukosan nabij de historische stad Zadar én vanuit de haven van Kastela, nabij de stad Trogir/Split.

Vertrekdata 100% gegarandeerd, data zijn definitief (beschikbaarheid opvraagbaar).

KRKA Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan KORNATI Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan Dalmatië Tour2-weekse, vertrek vanuit Sukosan NIEUW! Noordelijke Dalmatië Tour 2-weekse, vertrek : Zadar/Sukosan
 15 juli 2023
 22 juli 2023  22 juli 2023
 29 juli 2023  29 juli 2023  29 juli 2023
  5 aug 2023 5 aug 2023 5 aug 2023
 12 aug 2023 & 19 aug 20223  12 aug 2023

Het Zeiljacht

Het zeiljacht waarmee we gaan zeilen maakt onderdeel uit van onze avontuurlijke flottieljes. Zo heb je veel gezelligheid onderling op het schip maar ook met de andere deelnemers van de flottielje. Tijdens de schoolvakantie periodes bestaan onze flottieljes grotendeels uit gezinnen. Een mee-zeilvakantie tijdens deze periode is dan ook ideaal voor gezinnen! Meer informatie : flottielje zeilen.

Alle luxe tijdens jouw zeilvakantie

Vakantie betekent ook ontspannen, daarom verblijf je bij ons op een modern 45ft zeiljacht voorzien van alle comfort. Zeiljachten voorzien van meerdere twee-persoons hutten, meerdere douches en toiletten. En meer dan voldoende ruimte binnen maar ook buiten in de kuip en op het dek.

In seizoen 2023 zeilen wij met Bavaria 45/46 Cruisers. Dit zijn mee-zeiljachten voorzien van 4 cabines, 3 douches/wc binnen en een ruime kuip buiten. Ruime salon met keuken met magnetron/oven en 2 koelkasten.  Een welkom aan luxe  !

Meezeilen v.a. 750,- euro pp/per week !

Een Meezeilvakantie op een ruim en jong zeiljacht, impressie :

Layout Bavaria 45

Prijs & Informatie

Prijs per persoon, per week  : v.a. 750,- euro pp.

Wat is inbegrepen?

Verblijven op een zeiljacht is een eenvoudige manier van reizen, maar wij proberen jouw reis zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken. De schipper neemt jou mee naar de mooiste locaties, azuurblauwe baaien, gezellige stadjes en nog veel meer super leuke bestemmingen. De Nederlandse Sail-Events-schippers zullen jullie betrekken bij het zeilen en bezorgen jou/jullie de beste week van je leven.

In aanvulling op deze zeilervaring, de fantastische locaties die we gaan bezoeken, en alle nieuwe vrienden die je hier zeker maakt, hierbij een overzicht wat wel / niet inclusief bij de prijs is inbegrepen.

          Inclusief :

 • Accommodatie (bed in cabine)
 • Schipper-service
 • Welkom aan boord borrel
 • Wifi
  …………….
  Exclusief :
 • Reis naar bestemming
 • Avondeten en drinken aan wal
 • Excursies aan wal (vrij van deelname).
 • Handdoekenhuur (5 euro per set van 2)
 • Reserveringskosten 9.95 euro (+ 5,- euro pp. SGR dekking)

Vaste kosten  :

 • Schoonmaakkosten : 35,- euro pp. (incl. bedlinnen)
 • Toeristenbelasting : 1.35 euro pp/dag
 • Boordkas voor eten en drinken aan boord en havengelden. (175,-euro) 25,- euro per dag.  (ter plaatse inleg).

Aantal deelnemers per zeiljacht : 6 personen
Aantal deelnemende zeiljachten : 8 tot maximaal 10

(Scherpere prijs garantie : elders een vergelijkbare zeilvakantie goedkoper gezien ? laat het ons weten, en ontvang 10% korting op onze prijs)

Veelgestelde vragen

Met de auto naar Kroatië, kan dat?2019-12-10T16:56:42+01:00

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

Kijk hier voor de route :  Route Planner

De afstand is vanaf Utrecht naar Pula 1300 km, naar Sukosan 1560 km, naar Split 1650 km.

Op of nabij alle havens zijn goede parkeerfaciliteiten. Vooraf zullen de parkeerkosten aan u voorgelegd worden. Kroatië is betreffende parkeren een veilig land.

Welke route vaart een flottielje in Kroatië ?2019-08-29T13:27:57+02:00

De flottielje routes zijn met veel zorg samengesteld. Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. Wij wijken graag af van de gebruikelijke routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië) zeil je mee langs de vele eilanden van het Sibinik archipel en door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen en maakt kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio.

Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten.

1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel.

2 weken :  Dalmatië  Tour een fantastische tocht door de kornati eilanden richting het Noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan zak je weer af richting het Zuiden langs de eilanden Dugi Otok en Ugljan. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Omdat wij aparte 1- en 2-weekse flottieljes organiseren komt onze 2-weekse tour niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen! 

Flottielje zeilen vanuit Split

Tijdens onze flottielje vanuit Split zeil je in het zuidelijke deel van Kroatië en zeil je mee naar beroemde eilanden als Vis en Vis, bezoeken we de geboorte stad van Marco Polo op het eiland Korcula en maken kennis met de indrukwekkende natuur van het eiland Miljet. De eilanden in het zuiden zijn groter en de afstanden tussen de eilanden zijn ook wat groter dan in het centrale deel van Kroatië.

In het zuiden vaar je gemiddeld 20 mijl per dag en zeil je wat meer op open zee.

1 Week :  Hvar Tour Proef en ontdek dit stukje Kroatië en kom op locaties waar je alleen maar van kan dromen.

2 Weken : Marco Polo tour. Je zeilt in het kielzog van deze ontdekkingsreiziger en bezoekt zijn geboorte plaats op het eiland Korcula.

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatië?2019-12-10T16:35:32+01:00

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (Brussel) met Ryanair naar Zadar.

Vanuit Rotterdam of  Amsterdam vlieg je met Transavia, Easyjet of Croatian Airlines naar Zadar en Split.

Is een zeilvakantie ook leuk voor de kleintjes in ons gezin ?2019-12-09T14:17:27+01:00

Een flottielje vakantie is fantastisch voor kinderen. Vooral in de schoolvakanties zijn er altijd veel gezinnen met kinderen en zijn vriendschappen snel gesloten. Ook de routes zijn in deze periode afgestemd op gezinnen, de dagafstanden zijn wat korter en hierdoor is er extra veel tijd om lekker te zwemmen en te snorkelen in de mooie baaien die u onderweg tegen komt.

Het is ook mogelijk om een zeiljacht te huren met schipper, zodat jullie alle aandacht kunnen geven aan de kinderen.  Of Meezeilen op het begeleidende zeiljacht van de flottielje. Wat een luxe !

Klanten reviews

Wat vinden andere klanten van onze service?

Beste SE Team,

Voor ons gezin wat dit de allereerste keer zeilen in het buitenland, en door het juiste advies en voorbereiding hebben wij een perfecte zeilvakantie beleefd. Wat fijn dat jullie ook in de haven aanwezig waren bij vertrek. Tot volgend jaar !

Gerard & co

Gerard Mons

Beste Jeffrey en Robbert,

Een vakantie om niet snel te vergeten.  Wat hebben wij genoten.

Wij zullen jullie aanbevelen bij onze fam en vrienden en komen zeker nog eens terug.

Suze gaat op zeilles in het voorjaar. ♥

Sven, Hugo, Marijke en Suze

Lieve Lu,

Meezeilen en in flottielje. Onze kinderen hebben genoten, en wij als ouders dan ook. Even spannend wie de schipper zou zijn, maar je hebt ons perfect aangevoeld. Veel privacy, super gezellige groep en goed uitgekozen locaties voor in de avonden.  Volgend jaar gaan we zeillessen volgen zodat we in toekomst zelf kunnen gaan zeilen. Grote dank.

Groeten van Anne Christien – Jort en de kinderen

Anne Christien