Onze bestemmingen in Italië


Zeilvakantie Elba en Toscane

Het eiland Elba voor de heuvelachtige kust van Toscane is het grootste eiland van het Toscaanse archipel en is na Sicilië en Sardinië het derde eiland van Italië. De hoofdstad is Portoferraio en twee oude vestingen domineren de ingang van de oude haven.Via de Porte a Terra is het oude deel van de stad te bereiken naar bijvoorbeeld de Piazza della Republica omzoomd door bomen. Met een steil straatje omhoog kom je bij een kerk waar een gedenkplaat van Napoleon ligt.Deze franse keizer verbleef tijdens zijn ballingschap op Elba nadat hij voor de eerste keer uit de macht was gezet. Hij werd benoemd als keizer van het eiland. Hij reorganiseerde het eiland waardoor het economisch gezien een belangrijk eiland werd van Italië.Napoleon had het tijdens zijn ballingschap slechter kunnen treffen. Het eiland Elba is prachtig met veel natuur, cultuur en de heerlijke Italiaanse keuken. In de kustlijn van bijna 150 kilometer vind je vele baaien zoals Marina di Campo en Lacona. Baaien omzoomd door heuvels, bomen en zandstranden.Naast Elba vind je ook de eilanden Capraia, Pianosa en Giglio. Vanuit het Toscaanse archipel ligt Corsica ook binnen bereik. Zeilen in dit gebied geeft de mogelijkheid tot relatief korte dagafstanden waardoor er genoeg tijd overblijft om lekker te zwemmen en te genieten van de rustieke stadjes.Voor meer informatie neem je moet ons contact op of vraag je hier vrijblijvend een persoonlijke zeilvakantie offerte aan.

Vraag een persoonlijke offerte aan.


Zeilvakantie Sardinië

Het eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië. Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee.Het eiland wordt omringd door een grote reeks van kleine rotsige eilandjes, soms bewoond, soms in gebruik door kleine veeboeren die ‘s avonds weer huiswaarts, aan de vaste wal, keren. Ontelbaar zijn de kleine zanderige baaitjes, omringd door vele kliffen, terwijl het zeewater ter plaatse een specifieke kleur heeft.Ten NO van Sardinië ligt het Maddalena Archipel. De archipel bestaat uit zeven grotere eilanden en talrijke kleinere eilanden en is gelegen in de Straat van Bonifacio tussen Corsica en Sardinië voor de Costa Smeralda (Smaragdkust).De eilandengroep is geliefd bij zeilers vanwege het ongerepte natuurschoon en de smaragdgroene wateren met talloze baaien. De eilandengroep werd in 1994 ondergebracht in het Nationaal Park La Maddalena-archipel. De archipel werd reeds bewoond in de oudheid. Bij de Romeinen waren de eilanden bekend als Cunicularia.Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat waarbij het in de zomer lekker warm kan worden. Een zeilvakantie in Sardinië is voor de meer ervaren zeiler en kent in de zomer een windkracht tussen de 2-5 bft. De dag afstanden variëren tussen de 15 en 35 mijl.Wil je zeilen rond Sardinië dan geven wij je graag advies over de vertrekhavens en routes. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Vraag een persoonlijke offerte


Zeilvakantie Sicilië

De geschiedenis van Sicilië is die van ‘indringers en bezetters’. Ga maar na: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en niet te vergeten (in de ogen van de echte Sicilianen)… Italianen, hebben het strategisch gelegen eiland in de laatste 25 eeuwen overheerst.Er wordt gezegd dat juist deze eeuwenlange buitenlandse overheersing ervoor gezorgd heeft dat de Sicilianen nog steeds een groot aangeboren wantrouwen hebben ontwikkeld voor ‘de staat’ of ‘de overheid’. Deze natuurlijke afkeer heeft er mede voor gezorgd dat de Italiaanse regeringen tot voor kort nooit de broodnodige steun kregen van het Siciliaanse volk bij de bestrijding van de mafia.Ten noorden van Sicilië vind je de prachtige eilandengroep de Eolische Eilanden. De Eolische eilanden is een eilandengroep in de Tyrreense zee. Het hoofdeiland Lipari ligt op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Sicilië. De Eolische eilanden danken hun naam aan de Griekse Koning der winden; Aeolus. Hij kreeg van Zeus het bestuur over de winden en zou ergens op de eilanden gewoond hebben.De namen van de zeven eilanden die de archipel telt zijn: Lipari, Vulcano, Stromboli, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi. De eilanden zijn allen ontstaan door vulkanische activiteit. Momenteel heeft alleen Stromboli nog een vulkaan die nog steeds actief is.Zeilen in Sicilië doe je tussen de vulkaan eilanden. Het is zonnig en aangenaam in de periode begin Mei t/m eind Oktober. De windkracht ligt tussen de 2-6 beaufort. De afstanden tussen de verschillende havens kunnen soms wat lang zijn.Tijdens een zeilvakantie Sicilië vertrek je vanuit Tropea, Sant’Agata di Militello of Marsala. Je reist met het vliegtuig of met eigen vervoer. Voor alle prijzen vraag je vrijblijvend een offerte aan of neem je contact met ons op.

Neem contact met ons op


Zeilvakantie voor de Amalfikust en Calabrië

De Amalfikust of Amalfitaanse kust (Italiaans: Costiera amalfitana) is een deel van de kust van de Italiaanse provincie Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. Het wordt beschouwd als één van mooiste kusten van de wereld, vanwege het natuurschoon staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.In de teen van de laars vind je de regio Calabria; samen met Basilicata de meest ongerepte en onbedorven regio van Italië. Niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen.Aan de zuidkant van de laars ligt de Ionische Zee die vooral fraaie zandstranden biedt waar nog weinig toeristen komen. Aan de Thyrreense kant zijn de kusten bij Sicilië, aan de Straat van Messina, en Tropea onvergetelijk.In deze visrijke kustwateren wordt er naast sardines en ansjovis, tonijn uit de zee gevist bij Tropea. Maar de belangrijkste vis die hier gevangen wordt, is de pesce spada, de zwaardvis. In Bagnara wordt er elk jaar in juli een groot feest met een scheepsprocessie aan gewijd. Aan de Ionische kust moet je bij Crotone zijn. Voor alle drie de kusten geldt dat de plaatsen, reeds gesticht in de Griekse tijd een bezoek waard zijn.

U heeft interesse in zeilen voor de Amalfikust en Calabrië? Klik hier!