Flottielje zeilen in Kroatië

Zeilvakanties in Kroatie: Luxe Meezeilvakanties – Zeiljachten – Aanbiedingen – PrijslijstenKroatië is met haar duizend eilanden de perfecte bestemming om ontspannen flottielje te zeilen!Welkom in het land waarvan het rijke culturele erfgoed niet alleen maar in zijn ontelbare musea, galeries en kerken te ontdekken is maar juist op die betoverende plaatsen aan de Adriatische kust waar opeens de eenvoudigste wandeling een afdaling wordt naar de eeuwen oude trappen van de rijke en beroemde geschiedenis.Ook als u de in elkaar verweven kleine witte stenen straatjes en steegjes volgt tot aan de vrolijke havens van de kuststeden in Istrië, de Kvarner-regio en Dalmatië, of wanneer u de kronkelende wegen van het Midden-Kroatië volgt tot aan de sprookjesachtige vestingen en kastelen, wordt elke stap een nieuwe ervaring.De Kroatische kust met haar eilanden behoort tot de rijkste kusten ter wereld. Van een aantal van de 1244 eilanden, kliffen, rotsen, die hier over gebleven zijn na de stijging van de Adriatische zee 13 000 jaar VC, zijn er hedendaags slechts 50 bewoond.Het middellandse zee klimaat zorgt voor een aangename temperatuur en de omstandigheden om te zeilen zijn perfect. Kenmerkend is de wind vanuit het NW die in de morgen start en in loop van de dag opbouwt tot 3 á 4 beaufort. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Flottielje zeilen vanuit Sukosan
Met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië) zeil je mee langs de vele eilanden van het Sibinek archipel en door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen en maakt kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio. Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.Bekijk de Marina in Sukosan in deze video. Door de nieuwe snelweg in Slovenië en Kroatië is Sukosan prima te bereiken met het eigen vervoer. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1500 km.Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Düsseldorf of Charleroi met Ryanair naar Zadar. Vanuit Rotterdam of  Amsterdam vlieg je met Transavia, Easyjet of Croatian Airlines naar Zadar en Split.


Vanuit Sukosan varen we tochten van 1 en 2 weken. 1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten. 1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel. 2 weken :  Dalmatië  Tour een fantastische tocht door de kornati eilanden richting het Noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan zak je weer af richting het Zuiden langs de eilanden Dugi Otok en Ugljan. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!Omdat wij aparte 1- en 2-weekse flottieljes organiseren komt onze 2-weekse tour niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen!  

Meer Info

Flottielje zeilen vanuit Split
Tijdens onze flottielje vanuit Split zeil je in het zuidelijke deel van Kroatië en zeil je mee naar beroemde eilanden als Vis en Vis, bezoeken we de geboorte stad van Marco Polo op het eiland Korcula en maken kennis met de indrukwekkende natuur van het eiland Miljet. De eilanden in het zuiden zijn groter en de afstanden tussen de eilanden zijn ook wat groter dan in het centrale deel van Kroatië.In het zuiden vaar je gemiddeld 20 mijl per dag en zeil je wat meer op open zee. 1 Week :  Hvar Tour Proef en ontdek dit stukje Kroatië en kom op locaties waar je alleen maar van kan dromen. 2 Weken : Marco Polo tour. Je zeilt in het kielzog van deze ontdekkingsreiziger en bezoekt zijn geboorte plaats op het eiland Korcula.

Benieuwd naar een van de routes ? Neem contact met ons op. Voor een impressie van prijzen en zeiljachten ga je naar onze prijslijsten.  Een flottielje zeilvakantie vraag je bij ons aan via de offerte aanvraag. Belangrijk om te weten :  welke periode, aantal personen, vertrekhaven en voorkeur type zeiljacht. Maak hier je eigen offerte voor een flottielje zeilvakantie vanuit Kroatië.Vragen? Bekijk de meest gestelde vragen over flottielje zeilen of neem contact op met onze medewerkers.

Contact

 Flottielje vertrekdata 2019
Vertrekdata 100% gegarandeerd, data zijn definitief (tenzij vol geboekt).

KRKA Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan
KORNATIE Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan
Dalmatië Tour 2-weekse, vertrek vanuit Sukosan
Marco Polo Tour 2-weekse, vertrek vanuit Split/Kastela (zuiden)

Zaterdag 6 juli 2019
Zaterdag 13 juli 2019

  Zaterdag 20 juli 2019

Zaterdag 27 juli 2019

Zaterdag 20 juli 2019
Zaterdag 27 juli 2019

  Zaterdag 3 aug 2019

Zaterdag 10 aug 2019 (ov!)

Zaterdag 3 aug. 2019
Zaterdag 10 aug. 2019

Zaterdag 3 aug. 2019
Zaterdag 10 aug.2019

 Hvar Tour 1-weekse, vertrek vanuit Split/Kastela (zuiden)

Zaterdag 17 aug. 2019
     Zaterdag 18 aug. 2019

 Zaterdag 27 juli 2019

Extra : Zaterdag 27 juli (onder voorb.)

 Zaterdag 3 aug. 2019