Zeiljacht huren in Kroatië

Zeilvakanties in Kroatië: Zelfstandig in flottielje – Meezeilen – Bepaal je eigen route – PrijslijstKroatië is een van de ecologisch best bewaarde gebieden in Europa. Dit is het land waar de kleuren van het zonnige en bruisende Middellandse Zeegebied gelukkig samenkomen om zich met de stilte en frisheid van de bergen en met de zachte gouden korenrijke vlakten van Pannonië te vermengen. Het land van de ware goddelijke ingeving, waarover vele wereldschrijvers zich enthousiast en geïnspireerd hebben uitgelaten, is een van de weinige gebieden in Europa die maar liefst 8 nationale parken rijk is.


Zeilen in de Kvarner regio en Istrië

Dit is een regio van mythische Apsyrtische eilanden en onvergetelijke rivièra’s: Opatija, Crikvenica, Vinodol en Rijeka. Naast haar bekendheid als een regio van beroemde elite zomerverblijven van de Habsburgse monarchie, is hier ook de hoofdstad van Primorje verrezen – Rijeka.Zeilen in de Kvarner regio met haar eilanden is echter een verhaal apart. De Apsyrtische eilandengroep, genoemd naar Absyrtus, de broer van Medea, zijn de eilanden Krk, Cres en Lošinj. Zij hebben allemaal een grote rijkdom aan cultureel erfgoed uit de middeleeuwen en de antieke tijd. Het meest beroemde hiervan is zeker het bronzen standbeeld van de atleet Apoxyomenos gevonden in 1999 in de zee bij Lošinj. Het originele werk van de Griekse beeldhouwer Lizip uit de 4e eeuw voor Christus. Maar ook de is plaat van Baška – het eerste gehouwen monument in de Kroatische taal uit het jaar 1100, gevonden op het eiland Krk.Tijdens het zeilen in de Kvarner regio en Istrië vaar je op een azuur blauwe zee. Helder blauwe zee en een groen binnenland, dat zijn de kleuren van Istrië, het grootste Kroatische schiereiland. Het blauw van de kuststreek staat in contrast met het groen van het binnenland en de vestingstadjesDit hartvormige schiereiland, omgeven door de heldere en blauwe wateren van de Adriatische Zee, is een beschutte tuin vol schoonheid die de poorten naar de zonnige en warme Middellandse Zee wijd open heeft staan. Multicultureel en gastvrij, weet dit schiereiland op een klein gebied eenheid te brengen in grote verscheidenheid. Met zijn kristalheldere zee, schone kusten en havens, vrolijke vissersboten en verhitte stenen straatjes bezit dit land een ware mediterrane charme.

U wil zeilen in deze regio?


Zeilen in de regio Dalmatië

Zeilen in de regio Dalmatië met stad Zadar in het meest noordelijke deel van Dalmatië is de poort waardoor iedereen die naar het zuidelijke deel van de Adriatische kust afzakt, binnenkomt. Zeilen in de regio Dalmatië zit vol tegenstellingen; het heeft een rijk historisch erfgoed, maar ook prachtige natuur. Het eerste wat opvalt, en daarmee ook de meest intensieve beleving van deze regio, is het bijzondere kleurenspel van de intens blauwe kleuren van de zee waarboven, direct aan de zee, het donkergroen van dennenbomen of olijfbomen oprijst. En in datzelfde kleurenspel doet ook het witte Dalmatische gesteente mee dat helemaal tot aan de kust raakt en in kleinere vorm de kiezelstranden bedekt die zoveel toeristen aantrekken.De regio Zadar vertelt u het rijke historische verhaal over de bronnen van de Kroatische culturele identiteit beter dan het mooiste boek. Het is een verhaal over het centrum van de regio, de 3.000 jaar oude stad Zadar met het grootste bekende Romeinse forum aan deze kant van de Adriatische Zee.Iets zuidelijker van Zadar vind je de wilde schoonheid van de witte karstrotsen en het blauw van de heldere zee rondom Šibenik, is dit gebied een waar nautisch paradijs met 240 eilandjes en kliffen, elk met zijn eigen bezienswaardigheden. Wilt u kennis maken met de bekendste koraalvissers van de Adriatische Zee, vaar dan naar Zlarin. En als u benieuwd bent naar de plaats die bekend staat om zijn sponzenvissers, pak dan de boot naar Krapanj. Maar als u echt iets unieks wilt ervaren tijdens het zeilen in de regio Dalmatië kies dan het ruime sop en ontdek de Kornati eilanden.Twee nationale parken op maar vijftig kilometer van elkaar, maar zo verschillend! Nationaal Park Kornati is een archipel van 89 eilanden, eilandjes en rotsen (in totaal 152) van een ongekende schoonheid die het varen op de zee aldaar een tot een waar genoegen maakt, maar die naast bewondering ook vrees inboezemt vanwege de steile kliffen. Overigens heeft de bekende schrijver Bernard Shaw vol bewondering over deze eilandengroep geschreven: “En op de laatste dag van de schepping wilde God zijn werk bekronen en schiep hij de Kornati-eilanden van tranen, sterren en adem.” Het Nationaal Park Krka is het stroomgebied van de rivier de Krka, vol met natuurlijke dammen, watervallen en meren.

Bezoek Kornatie en Krka


Zeilen in de regio Zuid Dalmatië en Dubrovnik

Olijfbomen, wilde aromatische planten, witte steen in contrast met het groen van de begroeiing en de berg Boikovo, waarvan de uitlopers tot aan de zee lopen… Dit is werkelijk een uitzonderlijk mooi gebied, dat niet alleen vanwege die schoonheid altijd interessant, attractief en een bezoekje waard is, maar ook vanwege de vele historische verhalen en alle culturele activiteiten.Toen in het jaar 305 de Romeinse keizer Diocletianus bijna de hele wereld aan zijn voeten had liggen, besloot hij om zich terug te trekken in zijn residentiele villa om daar de rest van zijn leven te verblijven. Hij hoefde niet lang na te denken over de plek van zijn huis. In het hart van Dalmatie, naast zijn geboorteplaats in de baai van de stad Aspalathos (Split) bouwde hij zijn paleis. Aan de zeezijde wordt het beschermd door de eilanden van de Split-archipel, aan de landzijde door de hoge bergen. Diocletianus had een vooruitziende blik. Op dit bijzondere punt heeft zich rondom het paleis de huidige stad Split ontwikkeld.Dubrovnik, het centrum van het zuidelijkste deel van Dalmatië en ook de belangrijkste vertegenwoordiger van de regio, is over de hele wereld bekend en staat bovenaan de lijst van mooiste steden ter wereld. Er komen elk jaar weer kunstenaars, leden van koninklijke families en jetsetters van over de hele wereld en ze raken allemaal geïnspireerd door de stad. Maar de stad behoort net zo goed aan al die anderen die er ten minste een keer zijn geweest. En die ene keer is genoeg om voor altijd met Dubrovnik verbonden te blijven…In alle regio´s van Kroatië zeil je in zomerse sferen vanaf begin Mei t/m half Oktober. De beste temperaturen vind je in het midden en zuiden van Kroatië. De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort. Vanwege valwinden kan de wind in Istrië en een deel van het noorden soms onvoorspelbaar en fors zijn.Meer informatie over zeiljachten, prijzen en vertrek-havens of maak hier je eigen zeilvakantie aanbieding.

Contact