Turkije

Ontspannen of Actief Zeilen in Turkije, waar?
Steeds meer mensen willen ook tijdens de vakantie iets ondernemen. In Turkije kun je letterlijk alle kanten op voor actieve en avontuurlijke vakanties.Langs de hele kust van Turkije zijn tal van watersportmogelijkheden waaronder zeilen en surfenIn de meeste badplaatsen bestaat de mogelijk om een zeiljacht huren. Göcek, Marmaris en Fethiye zijn de belangrijkste bestemmingen voor zeilers.De hele kuststrook is een geliefde zeilbestemming. Behalve grotere jachthavens als Bodrum en Marmaris, zijn er tientallen aanlegsteigers bij kleine vissershaventjes en dorpjes. Op deze idyllische plekjes kun je altijd aanmeren voor de nacht, een diner of lunch. Hier lijkt de tijd stil te hebben en is altijd wel een restaurant met terras te vinden. Kortom, dé plek om de ‘catch of the day’ te proeven.


Bodrum

Bodrum staat bekend als het vertrekpunt van de Blue Voyages, korte dagvaarten met boten. Met haar natuurschoon, klimaat, zee, baaien, geschiedenis, nachtleven en smalle straatjes is Bodrum een waar paradijs.Bodrum ademt een vriendelijke, Boheemse sfeer en is een uitstekende plaats om kunst en handwerk te kopen. Kralen, lederen kleding, tapijten, zilverjuwelen, versieringen en vele andere handwerken liggen uitgestald langs de brede straat tussen het İskele Plein en de Harlikarnas discotheek.Bodrum is vooral bekend om haar handgemaakte sjaals en gordijnen van Milas textiel, handbeschilderde batik stoffen en andere versieringen.Wie lekker wil ontspannen, kan het schiereiland Bodrum verkennen dat bezaaid is met schilderachtige dorpjes, pensions en hotelletjes in rustige baaien.Er zijn uitgestrekte stranden voor ontspanning. In plaatsje Yalıkavak kunt u mooie wandelingen maken tussen de sinaasappel- en mandarijntuinen, langs de stranden of de stralend witte huisjes met kleurrijke bougainvilles. Ook de windmolens maken deel uit van het decor.Kortom… een goede vertrekhaven voor een bruisend zeiltrip van 1 of 2 weken !

U wil meer info over deze bruisende zeiltrip?


Göcek

Göcek ligt tussen Fethiye en Dalaman en is een wonderschone mix tussen de groen blauwe natuur van de zee en de bergen en de moderne tijd. Göcek beschikt over 4 jachthavens met totaal 850 plaatsen.Het gezellige stadje heeft ongeveer 4.000 inwoners zonder het toerisme in de zomer. In de winter, maar zelfs in de zomer is het stadje een rustige en vredige plaats om uw vakantie door te brengen. Er is weinig lawaai en in de zomer zijn auto’s niet welkom in het centrum.Göcek heeft een gezellige promenade met veel winkels, bars en restaurants waar u inkopen kunt doen of kunt genieten van de Turkse keuken. Elke zondag is de lokale bazaar ook nog geopend. De bazaar is vooral geschikt voor het inkopen van vers fruit en kleding. Omdat het een zeil stadje is en de meeste boten weer vroeg vertrekken is het nachtleven rustig.Houdt je van rust, vrijheid en geen verplichtingen…. ? Göcek…… 😉

Ik wil graag naar Göcek, hoe kom ik op deze bestemming r?


Fethiye

Weg van alle drukte op een goed uur rijden van de luchthaven Dalaman. Fethiye is een moderne stad die gebouwd werd in de jaren zestig. De oude stad werd vernield door een aardbeving. Fethiye telt momenteel 50.000 inwoners.In de havenplaats Fethiye is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De kleine straatjes met vele bazaars, Turkse theehuizen en een prachtige wandelpromenade vindt u hier allemaal terug. Fethiye bestaat eigenlijk uit twee delen: de oorspronkelijke stad met de kleine smalle straatjes en de nieuwe wijk Calis.Calis ligt op ca. 5 km van het centrum en heeft een langgerekt strand. Tussen Calis en Fethiye zijn prima bootverbindingen per dolmus of taxibootje.Eén van de bekendse stranden is het “Blue Lagoon”-strand van Ölüdeniz, gelegen op ca. 14 km van Fethiye. Ölüdeniz ligt niet alleen aan een van de prachtigste baaien van Turkije, het is omgeven door vele groene bergen. ‘s Avonds voldoende vertier en overdag vindt u hier de rust van een kleine badplaats.Een prima vertrekhaven om deze omgeving te verkennen !

Een offerte op maat?