window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-44315588-1'); NauSYS iFrame test
Adults Only Flottielje Zeilen2024-01-29T09:57:34+01:00

Adults Only Flottielje Zeilen.

Graag op een zeilvakantie maar liever zonder kinderen om je heen ?

Adults Only Flottieje Zeilen in Kroatie of Grienland.

Eén week – Zon, Zeilen, lekker eten/drinken en …. Genieten !

 • Datum : 7 september 2024

 • Zeilen, Borrelen en .. Zonsdergang !

 • Route afgestemd op doelgroep

 • Geen dag is hetzelfde !

Zeilspecials, maar dan voor Adults Only !

Bij onze Adults Only Flottielje zeilen draait het niet altijd om het vermijden van kinderen, maar meer om een toevluchtsoord weg van lawaai en haast.

Adults only zeilvakanties worden voornamelijk geboekt door stellen die graag een ultiem romantische vakantie vieren, vakantiegangers die het dagelijkse gezinsleven even willen onderbreken of vakantiegangers die geen kids hebben en de voorkeur geven aan een vakantie zonder kinderen om zich heen.

Helemaal voor jou?

Oké, helemaal voor jezelf heb je een adults only zeilvakantie natuurlijk niet. Er is bijvoorbeeld geen privé-baai. Maar: de adults only flotttieljes hebben geen kinder activiteiten, en zijn de dagbestemmingen net even iets anders. Dat betekent dat de route maar ook de restaurants puur en alleen gericht zijn op volwassenen. Vergeet de gekke pizza-avond of lawaaiige dinghyrace terwijl jij van je cocktail gaat genieten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom volwassenen kiezen voor een adults only vakantie, ze kunnen echt tot rust komen tijdens hun vakantie en extra lang genieten van een glas wijn bij de ondergaande zon.

Je kunt uitslapen, je hoeft geen tas mee te slepen met speelgoed en zwembandjes. Jouw vakantie-outfit zit niet bij voorbaat al onder resten van ligakoeken en je kan echt even helemaal aan jezelf denken.

Zeilen in Kroatië

Kroatië…. het land van de 1000 eilanden !  De afwisseling is groot, mooie natuur en vele historische steden en pittoreske dorpjes. De vele eilanden zorgen voor relatief beschut en ontspannen zeilen in Kroatië.

De zeilweek zal vertrekken vanuit regio Dalmatië regio. Steden als Vodice, Trogir en Vis staan zeker op de kaart, en we zullen zeker de kleinere pitoreske dorpjes niet overslaan !

Kroatië kent in de zomer een aangenaam klimaat (25°-30°) en uitstekende omstandigheden om te zeilen. Het voordeel van zeilen in Kroatië is dat het ook per auto makkelijk te bereiken is. De vertrekhaven in het centrale deel van Kroatië ligt op 1500 km vanaf Utrecht. De Low Cost Airlines hebben Kroatië ook ontdekt. Je vliegt voor aantrekkelijke tarieven op bijvoorbeeld Zadar of Split!

Flottielje Zeilen

Ideaal voor alle beginnende zeilers die houden van een stukje begeleiding op de achtergrond maar ook voor de gevorderde zeilers die ervan houden om eind van de dag samen met de andere flottielje deelnemers op een terrasje te genieten van de omgeving en de ins en outs van de zeildag te bespreken.

Meer informatie : flottielje zeilen.

Begin de dag met een …

In de ochtend organiseert de begeleiding een schippers briefing waarin de route van de dag wordt besproken en het weer. Waar zijn de mooie baaien voor een verfrissende duik, waar is de kans op dolfijnen het grootst, eventuele ondieptes en wat kunnen we verwachten op de aankomst plaats.

Na de ochtend briefing bepaal je zelf hoe laat je vertrekt. Pak je de volle dag op het water en vertrek je direct of wandel je nog even lekker door de straatjes van het authentieke dorpje. Je kan samen met de andere deelnemers koers zetten richting de volgende bestemming, individueel zeilen of afspreken in een mooie baai onderweg. Hoe je de dag indeelt bepaal je met onze Adults Only flottielje zeilen uiteraard helemaal zelf.

Bij boeken al nieuwsgierig wat de samenstelling van de flottielje wordt? Neem met ons contact op, wij informeren je graag.

Adults Only Flottielje Zeilen bijdrage : 250 euro per jacht/per week.

Kies jouw zeiljacht uit ons ruime aanbod zeiljachten :

Layout Bavaria 45

Adults Only Flottielje Zeilen pakket?

Wonen op een zeiljacht is een eenvoudige manier van reizen, maar wij proberen uw reis zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken. De flottieljebegeleiding neemt u mee naar verborgen baaien, rust lagunes, de perfecte plek voor een wandeling en nog veel meer pitoreske bestemmingen. De begeleiding zijn Nederlands.

Inclusief :

 • Accommodatie (bed in cabine)
 • Bedlinnen (lakens,dekens).
 • Welkom aan boord borrel
 • Iedere dag persoonlijke schippersbriefing, advies restaurants, organisatie activiteiten.

Exclusief :

 • Reis naar bestemming
 • Transitlog (schoonmaakkosten) en Brandstof
 • Havengelden (gemiddeld 250/300 euro per week)
 • Avondeten en drinken aan wal
 • Excursies aan wal (vrij van deelname).
 • Toeristen belasting 1,50 euro pp/dag.
(Scherpere prijs garantie : elders een vergelijkbare zeilvakantie goedkoper gezien ? laat het ons weten, en ontvang 10% korting op onze prijs)

Veelgestelde vragen

Met de auto naar Kroatië, kan dat?2019-12-10T16:56:42+01:00

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

Kijk hier voor de route :  Route Planner

De afstand is vanaf Utrecht naar Pula 1300 km, naar Sukosan 1560 km, naar Split 1650 km.

Op of nabij alle havens zijn goede parkeerfaciliteiten. Vooraf zullen de parkeerkosten aan u voorgelegd worden. Kroatië is betreffende parkeren een veilig land.

Heb ik een vaarbewijs nodig?2019-12-10T16:42:43+01:00

Om een zeiljacht te huren in het buitenland (en zelf te sturen) heeft minimaal 1 persoon aan boord een geldig Vaarbewijs in zijn/haar bezit.

Tot 40ft is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 40ft is Vaarbewijs 2 nodig.

Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Alle informatie vind u op de vernieuwde website van het CBR.

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR recreatievaartexamens af. Het gaat hierbij om het Klein Vaarbewijs I en II en het Groot Pleziervaartbewijs II. Ook verzorgt het CBR dan de uitgifte van vaarbewijzen en ICC’s voor de recreatievaart.

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?2019-08-29T13:37:06+02:00

Wij helpen jou bij het vinden van een passend zeiljacht. Daarom is het voor ons belangrijk om van jullie te weten :

 • Aantal deelnemers,
 • Aantal gewenste cabines, (per cabine is er een 2-persoonsbed)
 • Zeiltype (hijszeil of een rolgrootzeil),
 • Jong zeiljacht of wat ouder,
 • Aantal natte cellen (douches/wc’s binnen),
 • Zwemplateau gewenst ? (klep achterop het zeiljacht)
 • Cruiser of een snel jacht.

Hierop doen wij jullie een overzicht van beschikbare zeiljachten, die zoveel mogelijk overeen komen met jullie wensen. (inlc. huurprijs).

Welke route vaart een flottielje in Kroatië ?2019-08-29T13:27:57+02:00

De flottielje routes zijn met veel zorg samengesteld. Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. Wij wijken graag af van de gebruikelijke routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië) zeil je mee langs de vele eilanden van het Sibinik archipel en door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen en maakt kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio.

Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten.

1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel.

2 weken :  Dalmatië  Tour een fantastische tocht door de kornati eilanden richting het Noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan zak je weer af richting het Zuiden langs de eilanden Dugi Otok en Ugljan. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Omdat wij aparte 1- en 2-weekse flottieljes organiseren komt onze 2-weekse tour niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen! 

Flottielje zeilen vanuit Split

Tijdens onze flottielje vanuit Split zeil je in het zuidelijke deel van Kroatië en zeil je mee naar beroemde eilanden als Vis en Vis, bezoeken we de geboorte stad van Marco Polo op het eiland Korcula en maken kennis met de indrukwekkende natuur van het eiland Miljet. De eilanden in het zuiden zijn groter en de afstanden tussen de eilanden zijn ook wat groter dan in het centrale deel van Kroatië.

In het zuiden vaar je gemiddeld 20 mijl per dag en zeil je wat meer op open zee.

1 Week :  Hvar Tour Proef en ontdek dit stukje Kroatië en kom op locaties waar je alleen maar van kan dromen.

2 Weken : Marco Polo tour. Je zeilt in het kielzog van deze ontdekkingsreiziger en bezoekt zijn geboorte plaats op het eiland Korcula.

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?2019-08-29T13:27:09+02:00

Voor een flottielje vakantie heb je natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.

Heb je nog helemaal geen zeilervaring dan kan je kiezen voor een volledige CWO zeilcursus op onze zeilschool in Muiden. Tijdens dit traject leer je zelfstandig zeilen op een volwaardig kajuitzeiljacht en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Je kan er ook voor kiezen om het zeilen aan een schipper van Sail-Events over te laten. Zo is er maximale ruimte voor ontspanning en bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. Onze schippers brengen graag de basis principes van het zeilen bij.

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatië?2019-12-10T16:35:32+01:00

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (Brussel) met Ryanair naar Zadar.

Vanuit Rotterdam of  Amsterdam vlieg je met Transavia, Easyjet of Croatian Airlines naar Zadar en Split.

Bijbootje met buitenboordmotor, is dat nodig ?2019-12-10T16:31:00+01:00

Standaard bij alle zeiljachten is een bijbootje. Ook wel Dinghy genoemd. Bij deze dinghy zitten uiteraard roeispanen. Als extra is het mogelijk om een buitenboordmotor te huren. Maximaal 2.5 pk.

Is een buitenboordmotor noodzakelijk ?  Nee !  Maar mocht je veel in baaien overnachten en er staat een windje of stroming, dan is het met een buitenboordmotor wat gemakkelijker om aan land te komen.

Note. Veel buitenboordmotortjes worden door kinderen v.a. 10 jaar gebruikt. Velen gaan spoedig stuk. Laat je zeilvakantie niet bederven door deze irritatie 😉