Nog nooit gezeild?

Zeil langs het Muiderslot en de Groene Draak vanuit het gezellige Muiden kajuitzeilopleidingen aan voor de beginnende en gevorderde zeiler. Nog nooit gezeild? Start dan met onze opleiding kajuit zeilen niveau I en II. Al vaker gezeild als bemanning maar wil je meer de ‘lijnen’ in handen hebben? Stroom dan in op niveau II en leer veilig en verantwoord beslissingen te nemen als schipper aan boord.

Leuke Team ZeilenInKroatië werkt met ervaren, gekwalificeerde CWO instructeurs en modern instructie materiaal.

Genietend van een zeilvakantie in het buitenland maar heb je weinig of geen ervaring? Zeilschool Muiden biedt een uniek opleidingsplan met theorie en praktijk! Iedereen kan zo genieten van een zeilvakantie met Zeilen In Kroatië.

U heeft interesse?

Jouw Zeilvakantie goed voorbereid beleven….

Begin met een Kajuitzeilopleiding of ervaar een Inzeildag. !

Contact

Meer info over ons aanbod?
Voor vragen over deze trainingstochten of samenstelling van de crew?


Stuur ons een bericht via ons contactformulier

Ervarings/trainingstochten :

Heb je ervaring als schipper op een kajuitzeiljacht of je hebt niveau I en II onder de knie maar het ontbreekt aan ervaring? Zeil dan mee met één van onze trainingstochten op stilstaan en stromend water. Dit zijn meerdaagse tochten waarin je in nieuwe situaties komt en toe past wat je allemaal hebt geleerd. Je gemaakte mijlen en situaties hou je samen met een instructeur bij in een persoonlijk logboek. Klik hier voor info over onze trainingstochten.

Manoeuvreren op de motor :
Het manoeuvreren in een haven of het naderen van een sluis brengt vaak onnodig stress aan boord. Deze 1-daagse cursus zorgt ervoor dat je voortaan ontspannen een haven binnen loopt. Zeilschool Muiden zorgt dat je inzicht krijgt op de vaareigenschappen van een kajuitzeiljacht op de motor (schroefeffect), we leren vooruit kijken, voorbereiding, de rol van de bemanning en het rekening houden met de elementen (wind).

Women Only Inzeildagen :

Eindelijk, je hebt of wil graag een zeilvakantie boeken…. Máár……,

* Eigenlijk wil jij ook wel aan boord de touwtjes in handen kunnen hebben!

* Natuurlik wil je de zeilerstaal beter kunnen volgen!

* Zeilangst, al is het maar een klein beetje, hier wil je vanaf!

* Belangrijkste vraag : Wat moet ik doen wanneer ik er alleen voor sta?

Schrijf je nu in voor de Women Only Inzeildagen in Muiden.

Cursus Aanbod
Zeilschool Muiden biedt vanuit Muiden de volgende kajuitzeil opleidingen aan:

CWO Kajuit zeilen niveau I :
Opleiding is bedoeld voor diegene zonder enige zeilervaring of diegene die al eens kennis heeft gemaakt met het zeilen. Een drie daagse opleiding  en leiden wij je op tot volwaardig bemanningslid. In drie dagen aansluitend of door losse dagen te boeken.

Kajuit zeilen niveau II :
Heb je kajuit zeilen niveau I onder de knie of heb je als best veel gezeild maar altijd onder leiding van een schipper en wil je zelf de verantwoording over het schip kunnen nemen? Start met de opleiding niveau II. Uiteindelijk richten wij ons op het zelfstandig kunnen nemen van beslissingen als schipper onder normale omstandigheden.

Privé les :
Meer plezier halen uit het zeilen of heb je een ander of nieuw zeiljacht gekocht? Neem één van onze instructeurs aan boord. We behandelen bijvoorbeeld de eigenschappen van je schip, specifieke onderdelen als boxvaren, motor manoeuvreren, veiligheid aan boord, de technische snufjes aan boord, zeilen met meer wind of de rol van de bemanning.

In overleg stellen we samen een plan op om de specifieke vaardigheden te trainen. Privé les is ook mogelijk op het opleidingsschip van ZeileninKroatie. Neem graag contact op zodat we kunnen bespreken hoe wij je kunnen helpen.

leren-zeilen
leren-zeilen

Voorbereiding op een zeilvakantie / Inzeildag(en)

Heeft u een zeilvakantie geboekt en is het al enige tijd geleden dat u heeft gezeild? Wilt u weten wat u te wachten staat op de zeilbestemming en het gevoel weer krijgen? Volg dan deze 1 of 2-daagse cursus waarin we ons richten op de situaties die u tegenkomt op de vakantie bestemming.

Oefen met de manoeuvres, overstag gaan en gijpen. Ankeren en gaan in op het veilig bedienen hiervan. Manoeuvreren in de haven en oefenen het aanleggen en wegvaren.

TIP! Volg deze cursus met het gezin of vrienden en ga  meezeilen tijdens de zeilvakantie. Nu weet iedereen wat zich te wachten staat en kan de schipper ontspannen zeilen….het is immers vakantie!

Stappenplan voor een zeilvakantie in het buitenland :

Weinig of nog nooit gezeild maar wel graag een zeilvakantie? ZeilschoolMuiden heeft een gedegen stappen plan ontwikkeld waardoor je aankomende zomer al kan genieten van een zeilvakantie in het buitenland!

Starten met de kajuitzeil-opleiding niveau I, gaan in op de theorie van Vaarbewijs I en passen deze toe in de praktijk. Hierdoor is het theorie examen vaarbewijs I voor iedereen eenvoudiger te behalen.

Je krijgt kajuitzeilen niveau I en II onder de knie en behandelen het basis certificaat marifonie.

Met ZeilschoolMuiden kan iedereen genieten van een zeilvakantie in het buitenland! Voor ons aanbod zeilvakanties, klik hier!

Trainingstochten Middellandse zee :

Maak in een ontspannen omgeving en vakantie sfeer kennis met het zeilen. Ongelooflijke ervaring, u zeilt één week of twee weken mee aan boord van een modern zeiljacht op de azuurblauwe zee van Kroatië of Griekenland.

Deskundige Schipper aan boord is een gekwalificeerde instructeur en zorgt dat je betrokken bent bij het reilen en zeilen van het schip.

Leer o.a. het trimmen van de zeilen, het veilig omgaan met alle lijnen en lieren, de basis van het navigeren en het leven aan boord. Dit alles in een prachtige omgeving waar veel ruimte is voor ontspanning en het genieten van de omgeving. Als tussenstop zoeken we bijvoorbeeld een mooie ankerbaai op om te snorkelen en te zwemmen.

Aan deze trainingstocht kan je deelnemen als groep,  met zijn tweeën of alleen!