Als men met het gezin op vakantie gaat, is de vrouw de kapitein. Tenminste…. Zij beslist de vakantiebestemming, accommodatie, autohuur en alle zaken daaromheen, maar uiteindelijk mag de man betalen. Hier is ooit een echt onderzoek naar geweest.

Wat opvalt, is dat de vrouw bij alle zaken waar geld niet meespeelt, de beslissingen maakt. De vrouw is daarmee in het gehele proces van het boeken van de reis dominant.
Dus vrouw zoekt en boekt !

Vrouwen oriënteren zich vaak urenlang op internet, mannen maar gemiddeld 80 minuten. Als dan eenmaal de reis die door de vrouw is uitgezocht, betaald mag worden, komt de man pas om de hoek kijken.

Eigenlijk wel grappig dat de aanvragen die wij ontvangen voor een zeilvakantie, de man de absolute meerderheid is. Conclusie …. Is zeilen dan toch echt een mannending, of zijn de dames in de praktijk toch niet zo dominant ?

Wist u dat er nu ook een boodschappenservice aan boord is ?  Net als bij onze Albert in NL, kunt u de vooraf bestelde boodschappen in Kroatië bij uw zeiljacht laten bezorgen. ZO ! Dat is pas relaxed vertrekken !

Bedden zijn al opgemaakt bij aankomst, en bij vertrek word het zeiljacht gewoon schoongemaakt door een team. Dat word genieten.

Lu